Voorzieningen

De nieuwbouwlocatie ligt in het centrum van Tegelen. Binnen 10 minuten lopen sta je in het winkelcentrum met alle winkelvoorzieningen, zoals Albert Heijn, Jan Linders, Blokker, Hema, Kruidvat en Bakkerij Bart ondersteund met lunchrooms, restaurants en diverse speciaalzaken. Tegelen heeft een eigen treinstation op het traject Nijmegen – Venlo – Roermond. Het stadsdeel is ook voor de auto goed ontsloten via de A73 en N271. In de nabije omgeving is voor iedereen wat te doen.

De kinderen kunnen zich vermaken in speeltuin Klein Zwitserland en klimpark Fun Forest. De tuinliefhebber vindt zijn inspiratie in de Kasteeltuinen in Arcen de voor de outdoorrecreant ligt de natuur om de hoek. Het Jaomerdal, de Maasduinen en Maasplassen, maar ook het Duitse Naturpark Maas-Schwalm-Nette bieden alle gelegenheid tot fietsen, wandelen en verblijven.

Tegelen heeft een rijk cultureel leven. Trekpleisters zijn onder meer het kloosterdorp Steyl, de botanische tuin Jochumhof en het keramiekcentrum en -atelier Tiendschuur op het landgoed Holtmühle, waarin het bloeiende keramische industrieverleden van Tegelen tentoon staat. De om de vijf jaar opgevoerde Tegelse Passiespelen trekken tienduizenden bezoekers.

Ook vindt jaarlijks het drukbezochte Bluesrock festival hier plaats. Toneel en muziek zijn verbonden met Tegelen, dat bekende Nederlanders heeft voortgebracht als Huub Stapel en Chantal Janzen. De Paul Guillaumestraat waaraan de nieuwbouwlocatie is gelegen, is vernoemd naar de directeur van de Koninklijke Harmonie. Harmonie, nieuwbouw waar muziek in zit!